Ірина Філіпчук, Андрій Дейнега
Готували автентичні українські страви за рецептами книги загиблої волонтерки. У Рівному відбувся захід, що об’єднав родичів полеглих та закатованих героїв і кулінарні звичаї. Жінки, матері та бабусі військових готували традиційні смаколики разом з студентами кулінарного училища. Зроблені страви передали для поранених захисників у найближчу лікарню. Як пройшов захід – бачили наші журналісти.
На Рівненщині пройшов тур, учасницями якого стали рідні загиблих героїв та мама вбитої росією волонтерки. Жінки вивчали та готували за рецептами волонтерки Олі Павленко, чиє життя обірвалось у Кременчуці. За пів року до своєї загибелі Ольга видала книгу, де скомпонувала унікальні рецепти українських страв. Її збірник представляла мама. Раїса Павленко розповідає, її донька планувала видати 2 томи, що вмістили б 365 автентичних страв. Але їх виявилось набагато більше.
Основними учасниками кулінарного майстер-класу стали бабусі, мами та дружини загиблих, полонених та закатованих військових. Олена, розповідає, що дізналась про захід від подруги, яка теж втратила чоловіка. Каже, до заходу доєдналась аби змінити оточення та відволіктись від думок.
Організаторка розповідає, цей захід дуже важливий та потрібний, адже підтримує рідних загиблих і паралельно відкриває людям нові аспекти українського кулінарного мистецтва.
Після презентації книги студенти та рідні військових на кухні навчального закладу готували обрані страви за автентичними рецептами. Традиційно приготування розпочалось з молитви, а продовжилось обміном досвідом та посмішками. Після майстер-класу учасники відправили приготовані смаколики у лікарню, для наших поранених захисників.
Источник: www.rivne1.tv