Козацький, веганський і шевченківський: на Рівненщині пройшов фестиваль борщу (ВІДЕО)

Людмила Жук, Андрій Дейнега

Козацький, веганський і шевченківський: на Рівненщині пройшов фестиваль борщу (ВІДЕО) - INFBusiness

Смачно та традиційно. На Рівненщині вже вчетверте відбувся фестиваль “Молодий борщ”. Це свято, яке об’єднує традиції, творчість і доброчинність. Цього року з’їхались 20 команд з різних куточків України: від Рівненщини до Запоріжжя. Варили наваристий козацький, веганський, авторський і навіть “улюблений борщ Тараса Шевченка”. Кожен мав свій секрет — хтось додавав сушених карасів, хтось тушкував овочі окремо. Але головним інгредієнтом всюди залишалася любов. Більше про фестиваль – далі у сюжеті.

10 із 10 — саме так оцінила веганський борщ рівнянка Наталія. Приготувала його команда виробників рослинних продуктів. На захід "Молодий борщ" вони завітали вперше. Артем Луцишин розповідає: не впевнений, що десь в Україні ще готують подібну страву. Каже, це автентичний, традиційний борщ, але виключно з натуральних інгредієнтів.

Не лише незвичні, а й справжні козацькі борщі готували на фестивалі. Чоловіки з Ізяславського козацтва — вже постійні учасники. Розповідають, що кожного разу підкорюють кулішем та, звісно, борщем. Утім, найважливіший інгредієнт — це любов, — ділиться Віктор Гнатюк.

Та все ж, не всі на фестивалі охоче розкривають свої рецепти. Господині з Дядьковицької громади зізнаються: їхній борщ має свою родзинку, але щоб дізнатися, яку саме — потрібно скуштувати.

Фестиваль "Молодий борщ" проводять уже четвертий рік поспіль. Серед постійних гостей — журналіст і блогер Костянтин Грубич. Цього разу він готував "улюблений борщ Тараса Шевченка".

Цьогоріч у фестивалі взяли участь 20 команд. Приїхали не лише з Рівненщини, а й з Хмельниччини, Харківщини, Запоріжжя. Організатори зазначають: щороку учасників стає дедалі більше. А ще подія має благодійну мету.

До слова, у попередні роки "Молодий борщ" проводили в Млинові, Повчанській громаді та в Рівному — на "Оствиці".

Источник: www.rivne1.tv

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *