У Рівному відкрили Польсько-український адаптаційний центр

У Рівному відкрили Польсько-український адаптаційний центр - INFBusiness

Сьогодні, 4 жовтня, Рівне зробило ще один важливий крок для розвитку реабілітації в нашому місті. Мова йде не тільки про адаптацію дітей з інвалідністю, а і дорослих та тих, хто постраждав під час війни. Про це повідомляють в Рівненській міській раді.

Завдяки проєкту, що співфінансується Польсько-Американстким фондом Свободи в рамках програми Rita, на базі Міжнародного економіко-гуманітарного університету відкрили Польсько-український адаптаційний центр.
Методика, яку використовують спеціалісти, базується на міжнародному досвіді. Адже вони проходили закордонні навчання для підвищення своїх навичок.

У Рівному відкрили Польсько-український адаптаційний центр - INFBusiness

Під час реабілітації передбачено використання адаптивних спортивних ігор. Вони спрямовані на покращення ментального здоров’я, розвиток дрібної моторики, відновлення психологічного здоров’я.

Рівне має стати прикладом підтримки та розвитку реабілітації людей з інвалідністю. Тому відкриття такого центру для нас є надзвичайно важливим. Дякуємо польським партнерам за підтримку проєкту, – говорить секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян. – А також хочу відзначити наш МЕГУ. Адже цей навчальний заклад вже 15 років має програми з реабілітації дітей з інвалідністю та постійно співпрацює в напрямку реабілітації з міжнародними партнерами.

Крім того, сьогодні було презентовано Лікувально-оздоровчий тренажер, автором якого є команда на чолі з деканом факультету здоров’я фізичної культури та спорту – Вадимом Ковалем. Це інноваційний тренажер, який є багатофункціональним та може використовуватися для пропрацювання всього тіла.

У Рівному відкрили Польсько-український адаптаційний центр - INFBusiness

Тренажер може використовуватися при реабілітації наших воїнів, при ампутаціях і травмах опорно-рухового апарату.

Для усіх охочих відвідування Центру є безплатне..

Читайте також: Мій "робочий" тиск вище норми: міф чи реальність?

Источник: www.rivne1.tv

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *