Важливо знати, чому не можна їсти груші натщесерце, за наявності захворювань печінки, після м'яса і на ніч. Медики не радять їсти фрукти натщесерце, але насолоджуватися грушами до сніданку взагалі небезпечно. У їх складі є дубильні речовини. Коли шлунок порожній, вони швидко всмоктуються кров'ю. Внаслідок цього утворюються тромби, інформує Ukr.Media.
Можливі наслідки вживання груш натщесерце за наявності захворювань печінки
Груші, безперечно, є корисними для здоров'я людини, але важливо знати, як їх правильно вживати. Натщесерце їсти запашні і солодкі плоди заборонено, оскільки вони заподіють шкоду органам травлення.
Груба клітковина у складі груш спровокує подразнення слизової шлунку. Улюблений багатьма фрукт у окремих випадках викликає непрохідність кишківника і вважається "важким" продуктом для печінки.
Здоровий організм може впоратися з таким навантаженням, а тим, у кого діагностовані патології печінки і органів шлунково-кишкового тракту, їсти груші натщесерце точно не можна.
Якщо наявні хронічні недуги, такі як гастрит або виразка, то вживання груш натщесерце викличе загострення. Наслідком буде гострий біль у цих органах.
Інше протипоказання до вживання груш — їх не можна їсти під час й одразу після приймання їжі. Оптимальний момент для того, щоб насолодитися смаком запашних груш — 40 хв. після їжі. Краще робити це після обіду, але не перед сном. Груші, які вжиті перед сном, можуть так само нашкодити здоров'ю, як і якщо їх вжити вранці натщесерце.
Правила вживання груш і чому їх не варто їсти після м'яса
Щоб організм не позбувся від необхідного для нього калію, магнію і кальцію, груші не варто їсти у спеку. Ці фрукти мають сечогінний ефект, а це означає, що вони виводять надлишки рідини разом з мінералами.
Груша погано перетравлюється шлунком, тому не варто її їсти у поєднанні з іншими "важкими" продуктами. Найкраще вживати її окремо між основними прийманнями їжі.
Звичка запивати їжу не настільки страшна, як здається, якщо це не груші. Розбавлені водою або будь-якою іншою рідиною, груші можуть викликати розлад шлунку. Але у комбінації з м'ясом і овочами з високим вмістом крохмалю — спровокують закреп. Тому змішувати груші з картоплею, рисом, яйцями, макаронами і шоколадом небезпечно.
Дієтологи не рекомендують додавати груші до страв, у складі яких є банани і всілякі ягоди.
Деяким людям краще утриматися від вживання груш взагалі:
- дітям;
- літнім людям;
- вагітним жінкам;
- тим, у кого є хвороби органів шлунково-кишкового тракту.
З обережністю збагачувати свій раціон грушами повинні пацієнти з цукровим діабетом. У плодах міститься багато фруктози, що може привести до підвищення рівня цукру у крові.
Не лише самі груші, але ще й їх листя, безперечно, корисне для людського організму. Покращенню стану нирок або профілактиці їх захворювань допоможе регулярне вживання чаю з листя груші.
Джерело: ukr.media