Авокадо набирає дедалі більшої популярності у різних країнах світу, і люди вживають цей фрукт у якості компонента для страв та смузі або окремо. У авокадо містяться корисні жирні кислоти, але у нього є й інші безперечні переваги для здоров'я, інформує Ukr.Media.
Калій
У порції авокадо вагою у 100 г міститься 485 мг калію. А у одному банані лише 358 мг на 100 г. Даний мінерал регулює функцію нервової системи і переміщує поживні речовини у клітини, одночасно виводячи з організму відходи життєдіяльності.
Мононенасичені жири
Це молекули жиру з одним ненасиченим вуглецевим зв'язком. Даний тип жиру знижує рівень "поганого" холестерину, не впливаючи на показники "гарного". За наявності надлишку "поганого" холестерину той твердне з країв артерій і звужує їх, що загрожує тромбами, а також серцево-судинними захворюваннями.
Харчові волокна
У одному авокадо 7 г клітковини на 100 г, а продукти з високим вмістом харчових волокон допомагають зберігати відчуття насичення довше. Це робить авокадо ідеальним дієтичним продуктом.
Фолієва кислота
Жирні фрукти містять багато фолієвої кислоти. У 100 г авокадо її приблизно 81 мкг. Це вітамін групи В, який дуже важливий для нормальної роботи мозку і навіть здорової вагітності.
Джерело: ukr.media