Вінницький муздрамтеатр відкриває сезон прем’єрою «Останній кат»

Вінницький муздрамтеатр відкриває сезон прем’єрою «Останній кат» - INFBusiness

Вінницький муздрамтеатр відкриває сезон прем’єрою «Останній кат» 25.09.2024 11:26 Укрінформ Вінницький академічний муздрамтеатр ім. Миколи Садовського 26 вересня відкриває сезон прем’єрою «Останній кат».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Садовського Іван Педорук.

«Розпочинаємо сезон прем’єрною виставою на великій сцені «Останній кат» за п’єсою ірландського драматурга Мартіна МакДонаха. Це свого роду паралель, адже ірландський народ постійно боровся за незалежність, як і Україна, причому, бореться не лише за території, але й за свою ідентичність. Це вистава з елементами комедії, але усе ж дуже важка, змушує проаналізувати наше сьогодення з філософської точки зору, усвідомити, чому виникають війни, звідки з'являється бажання убивати», – повідомив Педорук.

За його словами, п’єсу «Останній кат» на вінницькій сцені поставив режисер Євген Карнаух, який після деокупації Херсона переїхав до Вінниці.

За жанром – це комедійний детектив. У виставі лунають пісні на вірші поетів розстріляного відродження, пісні Володимира Івасюка, а провідною мелодикою є українська коломийка.

Педорук зазначив, що у листопаді театр планує показати ще одну прем’єру – виставу у постановці режисера Григорія Сиротюка за п’єсою польського драматурга Матея Вишнєка «Пригоди ведмедиків панда».

Як повідомлялось, минулого сезону Вінницький академічний муздрамтеатр ім. Миколи Садовського показав рекордну кількість – вісім прем’єрних вистав, які відвідали майже п’ятдесят тисяч глядачів.

Фото: vn.20minut.ua

Театр Вінниця Виставка

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *