Чого не вистачає в організмі, якщо хочеться борошняного і солодкого

Чого не вистачає в організмі, якщо хочеться борошняного і солодкого - INFBusiness

Якщо організму не вистачає якихось мікроелементів, він починає подавати сигнали, і в людини виникає бажання з'їсти щось гостре, солоне, солодке чи борошняне, повідомили нутриціологи, інформує Ukr.Media.

Якщо людині хочеться з'їсти солодке, це може свідчити про нестачу магнію, до якої призводить стрес. Експерти порадили замість шкідливих солодощів обрати горіхи: кеш'ю, мигдаль. Причому достатньо з'їсти зараз всього 2-3 штуки, щоб покрити дефіцит магнію.

Часті думки про борошняні продукти можуть свідчити про нестачу хрому. Заповнити його можна за допомогою морепродуктів.

Експерти також розповіли, що жіночий організм через менструальні цикли щоразу втрачає залізо. Якщо його не заповнювати за допомогою харчування, може виникати сильне бажання з'їсти червоне м'ясо. Щоб не перевантажувати організм таким важким продуктом, варто додавати в раціон яловичу печінку.

Тяга до солоного може свідчити про нестачу натрію. Його організм втрачає разом із потом, наприклад, через інтенсивні заняття спортом. Фахівці порекомендували брати на тренування негазовану мінеральну воду, багату на хлорид натрію, і пити її кожні 15 хвилин.
Якщо ж людині хочеться з'їсти що-небудь гостре, це може означати, що є проблема зі щитоподібною залозою.
Саме щитоподібна залоза відповідає за наш метаболізм. Як тільки її робота порушується, то наш метаболізм занижується дуже різко, зазначили експерти.
Нутриціологи додали, що точно зрозуміти, якого мікроелемента бракує організму, можна тільки за допомогою аналізів.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *