В Японії видадуть книгу журналіста Укрінформу про війну Росії проти України

В Японії видадуть книгу журналіста Укрінформу про війну Росії проти України - INFBusiness

В Японії видадуть книгу журналіста Укрінформу про війну Росії проти України 23.10.2024 10:39 Укрінформ Книжка «Російсько-українська війна очима з Києва — Жити життям з війною» редактора япономовної версії сайту Укрінформу Такаші Хірано у листопаді вийде друком у японському видавництві «Сейкайша».

Як передає Укрінформ, це буде друга книга Хірано про Україну, головна тема якої – повсякденне життя в умовах російської загарбницької війни.

«Після початку повномасштабної агресії Росії багато іноземних журналістів і експертів писали про війну, зосереджуючись на бойових діях, політичних рішеннях, жертвах та міжнародній допомозі. Це все важливі теми, але я вважаю, що не можна залишати поза увагою наше повсякденне життя під час війни — наші думки, емоції та щоденні дії. Ця сторона війни менш помітна для іноземців, але саме вона є найбільшою частиною війни, без знання якої люди не можуть повністю зрозуміти, що відбувається в Україні», – пояснив свій задум автор.

У книжці він розповів, як українці живуть і виживають під час війни, зокрема про економічну ситуацію, інфляцію, повітряні тривоги, укриття, біженців, мобілізацію, комендантську годину, відключення світла, дискусії у соцмережах, донати, думки про перемогу та мир, страхи, надії та дилеми.

«У такий спосіб я намагався заповнити інформаційні прогалини, щоб світ міг побачити війну в усіх її проявах, а не лише крізь призму найгучніших подій», — зазначив Хірано.

Він також зауважив, що хоча японські журналісти докладно висвітлюють війну, однак через тимчасове перебування в Україні не завжди можуть передати всі її аспекти.

«Я, живучи тут, щодня спілкуюся з людьми і відчуваю все глибше. Наприклад, щовечора ми хвилюємося за майбутнє, а зранку прокидаємося під звуки вибухів. Це не стане заголовком новин, але ця щоденна реальність допоможе іноземцям краще зрозуміти, чому світ має підтримувати українців і надалі», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, перша книжка Такаші Хірано «Український фан-book» вийшла в Японії у в 2020 році. У ній він розповів про кухню, мовні особливості, культуру, традиції, релігії, історію різних регіонів України.

Японія Укрінформ Українська книга Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *