Туреччина допоможе відреставрувати Аккерманську фортецю на Одещині

Туреччина допоможе відреставрувати Аккерманську фортецю на Одещині - INFBusiness

Туреччина допоможе відреставрувати Аккерманську фортецю на Одещині 28.10.2024 15:41 Укрінформ Туреччина має намір допомогти з реставрацію старовинної фортеці у Білгород-Дністровському, що на Одещині.

Про це у Телеграмі повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, передає Укрінформ.

Він зазначив, що питання відновлення культурних та історичних памʼяток на Одещині обговорив під час зустрічі з генеральним консулом Турецької Республіки в Одесі Мухіттіном Челіком.

«Турецька сторона має намір долучитися до реконструкції однієї з історичних памʼяток нашого регіону – Аккерманської фортеці», – написав Кіпер.

Також Кіпер та Челік обговорили ініціативу розбудови партнерства Одещини з провінціями Туреччини, зокрема з Анкарою, Ізміром, Трабзоном, Текірдагом, Муглою, Бурсою, Анталією.

«Передали турецьким партнерам План перемоги Президента України Володимира Зеленського, який визначає наш шлях до справедливого завершення війни. Сподіваємося на підтримку Турецької Республіки у цьому важливому питанні», – додав Кіпер.

Як повідомляв Укрінформ, на Одещині президентці парламенту Вільного ганзейського міста Бремен розповіли про важливість підтримки Плану перемоги України.

Білгород-Дністровська фортеця Одещина Туреччина Реставрація

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *