Жителів Рівненщини просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) лейтенанту Сергію Трофимчуку

Жителів Рівненщини просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) лейтенанту Сергію Трофимчуку - INFBusiness

Усіх небайдужих просять долучитися до підписання петиції про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) лейтенанту Трофимчуку Сергію Васильовичу. Герой загинув, захищаючи волю та незалежність України, під час виконання бойового завдання поблизу н.п.Павлівка Донецької області.

 Лейтенант Трофимчук Сергій Васильович народився 21 серпня 1997 р. в с. Трубиці Рівненської області.

Після школи навчався в Сарненському професійному аграрному ліцеї та Мирогощанському аграрному фаховому коледжі. У 2017 році вступив в Національний університет біоресурсів і природокористування України на спеціальність "Агроінженерія".

За час навчання виступав за факультет на змаганнях із гирьового спорту. Паралельно зі здобуттям вищої освіти працював слюсарем із ремонту в гуртожитку. Навчаючись на бакалавраті механіко-технологічного факультету, отримав звання молодшого лейтенанта запасу за військово-обліковою спеціальністю "Організація експлуатації та ремонту бронетанкової техніки на кафедрі військової підготовки НУБіП України.

Сергій любив техніку, мав золоті руки, але, на жаль, майбутні плани молодої людини обірвала війна…

У перші дні російського вторгнення юнак активно долучився до облаштування бомбосховища в гуртожитку університету, неодноразово звертався у військкомат для мобілізації за військовою спеціальністю.

В лютому 2022 р. разом зі студентами інших вишів Києва був мобілізований до лав Збройних сил України. У березні 2022 р. пройшов підготовку в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за програмою курсу підвищення кваліфікації офіцерів оперативного резерву.

Побратими Сергія Трофимчука написали свої спогади в пам’ять загиблому:

"Відзначався сумлінністю та працелюбством. Сергій ніколи не відмовлявся йти тренуватись, навчатись та готуватись до поставлених задач та операцій. Постійно підганяв та мотивував нас, щоб ми сумлінніше працювали.Всім притаманно боятись, але він ніколи не відмовлявся від бойових завдань, яких в нас за час служби разом було дуже багато. Копання окопів під обстрілами ворожих танків та мінометів, утримання важливих позицій протягом декількох днів поспіль з мінімальним часом для сну, штурмування важливих окопів та поселень, все це не викликало в нього бажання відмовитись чи пропустити завдання."

Сергій загинув 30 жовтня 2022 р. від важких уламкових поранень під час виконання бойового завдання, про те який це був воїн та друг можна писати довго і все одно цього буде замало. Чесний та сумлінний військовослужбовець та патріот своєї країни.

Прочитати та підписати петицію можна за посиланням:
http://surl.li/lhukg

Читайте також: Сьогодні рівняни віддали останню шану відданому сину свої держави Борисюку Юрію

Источник: www.rivne1.tv

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *