Чорнослив: корисні й цілющі властивості, протипоказання

Чорнослив: корисні й цілющі властивості, протипоказання - INFBusiness

Чорнослив зберігає корисні якості свіжих слив і, на відміну від них, доступний круглий рік. Він багатий калієм – в ньому міститься в півтора рази більше, ніж у бананах. Крім калію, в його склад входять кальцій, фосфор, магній, йод, цинк, мідь, рослинна клітковина і органічні кислоти. Також в ньому присутні вітаміни ряду В, Е, РР і провітамін А, інформує UkrMedia.

  • Калорійність 100 г чорносливу – 231 ккал.
  • У 100 г чорносливу – близько 10 плодів з кісточками.

Враховуйте це, якщо у вас є проблеми із зайвою вагою або таке захворювання, як цукровий діабет.

Як чорнослив впливає на організм людини?

Завдяки високому вмісту калію чорнослив покращує водно-сольовий обмін і, як наслідок, роботу нирок і печінки. Цей сухофрукт рекомендують вживати в їжу людям, які страждають серцево-судинними захворюваннями: гіпертонією, стенокардією, атеросклерозом і іншими.

Якщо ви хочете підвищити імунітет, чорнослив допоможе вам впоратися і з цією проблемою. Вживання чорносливу збільшує опірність організму до різних інфекцій, тому його рекомендують людям, які проживають в екологічно несприятливих районах. Сухофрукт має властивість поглинати проникаючі в організм вільні радикали, а це, в свою чергу, дозволяє уповільнити процеси передчасного старіння організму людини.

Чорнослив має властивість уповільнювати зростання і навіть знищувати бактерії і хвороботворні організми. У цьому його особливість зберігати здоровою порожнину рота, а отже, боротися з карієсом, зубним нальотом і неприємним запахом з рота. Але врахуйте, що сухофрукт не замінить вам зубну пасту і щітку.

Регулярне вживання цього корисного продукту приводить організм в тонус, підвищує працездатність і настрій. Також він покращує стан шкіри, запобігає запаленню шкіри.

Чорнослив: корисні й цілющі властивості, протипоказання - INFBusiness

Чорнослив є гарним проносним засобом. Щоб усунути проблеми запору, сухофрукт необхідно добре помити і залити крутим окропом на ніч. Вранці відвар готовий до вживання. Для досягнення ефекту достатньо випити півсклянки настою.

За результатами досліджень, в м'ясі, в якому чорнослив міститься в якості приправи, зростання числа бактерій, таких як стафілоккок, сальмонела, кишкова паличка, зменшується на 90%. Крім цього, чорнослив зберігає вологу і м'ясо залишається тривалий час соковитим, не змінюючи смакових якостей.

Чи є протипоказання?

Сухофрукт варто акуратно вживати жінкам, які годують дитину молоком із-за яскраво вираженого проносної дії.

З обережністю слід використовувати в харчуванні людям з сечокам'яною хворобою і тим, у кого спостерігається індивідуальна непереносимість цього продукту.

Чорнослив обробляють хімікатами для тривалого зберігання, тому його необхідно перед вживанням піддавати тепловій обробці.

Чорнослив: корисні й цілющі властивості, протипоказання - INFBusiness

Що необхідно знати при виборі чорносливу?

При виборі сухофрукту слід звернути увагу на колір – він повинен бути чорним. Ненатуральний блиск свідчить про те, що чорнослив обробили гліцерином. Деякі виробники замінюють гліцерин жиром невідомого походження. Всі ці види обробки можуть негативно вплинути на ваше здоров'я.

У продажі іноді зустрічається чорнослив коричневого кольору – це означає, що його піддавали тепловій обробці з метою дезінфекції або сухофрукт просто зіпсований. У цьому випадку плоди чорносливу можуть мати гіркуватий присмак або підгнилі ділянки, відповідно.

Чорнослив – ваш природний помічник у збереженні краси і здоров'я. Ретельно вибирайте плоди засушеної сливи і не зловживайте ними, щоб вони приносили максимальну користь для здоров'я.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *