Особливості грудного вигодовування навесні

Особливості грудного вигодовування навесні - INFBusiness

Весна! На ринку повнісінько різної зелені – цибуля-часник, салат, редиска. Дізнайся, чи можна все це годуючій мамі на lady.tochka.net.

Якщо твій малюк на грудному вигодовуванні, то кожен продукт, з’їдений тобою, має величезне значення. З перших днів годування необхідно дотримуватися строгої дієти. Нові продукти можна вводити в раціон поступово.

Веди харчовий щоденник під час грудного годування

Коли починаєш вводити у свій раціон нові продукти, заведи харчовий щоденник. От, наприклад, хочеш з’їсти редиску та зелену цибулю.

Зроби це зранку, щоб до ночі, якщо у дитини заболить животик, усе минуло. Відомо, що з’їдений мамою продукт може впливати на малюка протягом 12 годин.

А в щоденнику відзнач дату, коли з’їла новий продукт, сам продукт, випорожнення малюка в цей день, реакції на шкірі та загальний стан дитини. Спостерігати за дитиною треба протягом 2 діб. Тобто нових продуктів не їж, поки не визначиш, що попередній продукт підійшов дитині.

Яких продуктів не можна годуючій мамі

Свіжі та консервовані цибуля, часник, черемша, гострий перець, редиска додають гостроти та різкого запаху молоку. Хоча багатьом дітям подобається різноманітність. Якщо мама з перших днів годування їла потроху часник і редиску, і в малюка не було алергії, тоді можна продовжувати.

Зверни увагу: від редиски в малюка може здутися животик, як і від зеленої цибулі. Але ж ти не збираєшся з’їсти тонну редиски та закусити півтонною цибулі? Тож небагато можна.

Особливості грудного вигодовування навесні - INFBusiness

© ShutterstockЧекаєш із нетерпінням полуниць, суниць, малини? А пам’ятаєш, що це найсильніші алергени?

Хоча, якщо годуючи мама всю зиму їла полуничне варення та заморожені полуниці, можливо, дитині й не нашкодять ці ягоди.

Пробуй потроху, але дочекайся “справжніх” полуниць, а не тепличних.

Адже алергію у дитини, і не тільки при грудному вигодовуванні, може викликати не лише сам продукт, а й різні хімічні добавки, пестициди, якими обробляють полуниці, огірки, помідори.

Які продукти можна їсти під час грудного вигодовування в будь-якій кількості

Морква, петрушка, кріп корисні для зору дитини, і тобі раціон урізноманітнять. Хоча з морквою треба обережно, іноді вона викликає алергію в дітей.

Броколі, цвітна капуста покращують травлення і дитини, і мами. Але знову ж таки, пам’ятай про хімію! Важливо, щоб усе це було з городу.

Свіжа білокачанна капуста в невеликій кількості корисна. А у вареному вигляді можна скільки завгодно їсти. Можна їсти свіжі огірки, але важливо знати, що їх не поливали різною хімією.

Особливості грудного вигодовування навесні - INFBusiness

© ShutterstockОсобливо корисний під час грудного вигодовування листовий салат, адже він підвищує імунітет.

А кабачки сприяють швидкому росту та розвитку малюка. Також кабачки та патисони – один із кращих перших прикормів.

Які продукти годуючим мамам можна, але обережно

Деякі продукти ще не так давно педіатри забороняли їсти взагалі під час грудного вигодовування.

Зараз лікарі кажуть, що ці продукти можна і навіть необхідно їсти, але вводити в раціон поступово, у невеликих кількостях.

До таких продуктів належать зелений горох і черешня. Їх надлишок у раціоні годуючої матусі може спричинити розлад і здуття шлунка в малюка.

Пам’ятати, при грудному вигодовуванні важлива екологічна чистота продуктів твого раціону. Адже найчастіше алергію викликають не стільки самі продукти, скільки хімічні та харчові добавки в них.

Кажуть, якщо під час грудного вигодовування правильно харчуватися, то можна худнути на 800 грамів щомісяця. Тож є шанс повернутися до своїх форм до вагітності.

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *