Кінофестиваль у Цюриху скасував показ пропагандистського фільму про військових РФ

Кінофестиваль у Цюриху скасував показ пропагандистського фільму про військових РФ - INFBusiness

Кінофестиваль у Цюриху скасував показ пропагандистського фільму про військових РФ 26.09.2024 22:50 Укрінформ Міністерство закордонних справ України висловило вдячність організаторам Цюрихського кінофестивалю (Швейцарія) за рішення скасувати показ фільму «Росіяни на війні».

Про це МЗС повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Росія не має бути присутня на міжнародній культурній арені. Так само – жодного шансу для її голосів відбілювати воєнних злочинців перед широкою публікою», – наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Водночас МЗС закликало організаторів кінофестивалю повністю вилучити цю стрічку з конкурсу документальних фільмів.

У міністерстві підкреслили, що єдиною загрозою для «безпеки його глядачів, гостей, партнерів та персоналу» є вплив російської пропаганди, який виправдовує агресію та звірства.

Як повідомлялося, Russians at war («Росіяни на війні») – документальний фільм російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка понад пів року провела з військовими РФ на сході України.

Стрічка створена в копродукції Канади та Франції. В описі вказано, що розповідає вона історії російських солдатів, які нібито «допоможуть глибше зрозуміти цю війну».

Russians at war показали 5 вересня в позаконкурсній програмі Венеційського міжнародного кінофестивалю. Попри протести української громади та дипломатів фільм також увійшов до програми Міжнародного кінофестивалю в Торонто.

Фото: zff.com

МЗС Пропаганда Швейцарія Російські військові Кінофестиваль фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *