На кінофестивалі у Британії покажуть українські фільми

На кінофестивалі у Британії покажуть українські фільми - INFBusiness

На кінофестивалі у Британії покажуть українські фільми 23.10.2024 10:27 Укрінформ На міжнародному кінофестивалі Leeds International Film Festival (LIFF), який пройде з 1 по 17 листопада у Великій Британії, відбудуться покази українських фільмів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

«У першій половині листопада у Лідсі пройде один із найбільших кінофестивалів Великої Британії – міжнародний кінофестиваль Leeds International Film Festival (LIFF). Захід традиційно презентує широкий вибір короткометражних та анімаційних стрічок з усього світу», – ідеться у повідомленні.

Цього року на фестивалі будуть представлені українські фільми, зокрема створені за підтримки Держкіно: «Ти – Космос» режисера Павла Острікова – конкурсна програма Fanomenon; «Редакція» режисера Романа Бондарчука – конкурсна програма Constellation.

Також до конкурсної програми LIFF Shorts увійшли шість короткометражних фільмів, таких як «Дим від вогню» (Україна, Португалія, Бельгія, Угорщина) режисерки Дарини Мамайсур; «Прокидаючись у тиші» (Україна, Німеччина) Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі; «У Парижі ніхто не думає про завтра» (Україна, Франція) Андрія Кокура; «Гості з Харкова» (Україна) Галини Лаврінець; «Як це було» (Україна, Польща) Даміана Коцура та Анастасії Солоневич; «Алоє, фікус, авокадо і шість драцен» (Україна, Франція) Марти Смеречинської.

Як повідомляв Укрінформ, українські режисери мають змогу безкоштовно подати свій фільм для участі у міжнародному кінофестивалі Women and the World, який відбудеться з 21 по 23 листопада в Лондоні.

Британія Кіно Україна Кінофестиваль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *