На Рівненщині перевірять стан збереження культових споруд

На Рівненщині перевірять стан збереження культових споруд - INFBusiness

На Рівненщині перевірять стан збереження культових споруд 09.05.2024 12:25 Укрінформ У Рівненській області почала роботу комісія Міністерства культури та інформаційної політики з перевірки стану збереження культових споруд – пам'яток національного значення.

Про це у Телеграмі повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, передає Укрінформ.

«На Рівненщині почала роботу комісія Мінкульту з перевірки стану збереження культових споруд – пам'яток національного значення. Триватиме це до кінця червня, усю інформацію опрацюють та передадуть у міністерство», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, складається комісія із майже трьох десятків людей, зокрема урядовців, правоохоронців, посадовців, у тому числі й обласної ради та адміністрації. Подібного обстеження, як повідомили в управлінні культури та туризму, не було щонайменше 40 років. Перевірять не лише споруди, а й ділянки, де вони розташовуються, а також наявність цінностей, що становлять важливе значення для культури України.

За словами голови облради, в області є 44 пам'ятки національного значення. Також 163 об'єкти мають статус пам'яток місцевого значення. Ця перевірка стосується всіх конфесій, які користуються пам’ятками.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині суд ухвалив рішення про повернення державі земельної ділянки історико-культурного призначення вартістю 3,2 млн гривень в урочищі «Замок» на околиці села Кунин.

Фото: Андрій Карауш, Телеграм

Церква Пам'ятка Рівненщина

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *