Вистава «Марія Стюарт» театру Франка зібрала ще ₴1 мільйон для війська

Вистава «Марія Стюарт» театру Франка зібрала ще ₴1 мільйон для війська - INFBusiness

Вистава «Марія Стюарт» театру Франка зібрала ще ₴1 мільйон для війська Фото 25.09.2024 09:38 Укрінформ На благодійному показі вистави «Марія Стюарт» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, який відбувся 23 вересня, зібрали один мільйон гривень на потреби Сил оборони України.

Про це повідомили в театрі, передає Укрінформ.

«Ми дякуємо всім, хто прийшов підтримати наших воїнів. Це неймовірна енергія нашої стійкості і віри в перемогу. Все, що ми робимо в тилу – ми робимо для фронту”, – наголосив генеральний директор – художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Євген Нищук.

Вистава «Марія Стюарт» театру Франка зібрала ще ₴1 мільйон для війська - INFBusiness

Зібрані гроші передадуть Благодійному фонду “Повернись живим” для закупівлі необхідного обладнання 63 ОМБр.

Командир 63-ої Окремої механізованої бригади Павло Юрчук подякував глядачам, колективу театру та Фонду “Повернись живим” за допомогу у зборі коштів.

«Коли моїм солдатам важко, я кажу їм, що ЗСУ захищають український спосіб життя – можливість в гарячі роки війни, коли на голову падають ракети, збиратися в такій залі, щоб дивитися такі вистави. Український спосіб життя – це, незважаючи ні на що, йти з гордо піднятою головою та жити життя, не звертаючи увагу на країну-агресора. Саме це ми захищаємо на фронті. І коли комусь здається, що ми забули про війну і розслабились, то це тому, що ЗСУ добре роблять свою роботу, і решта країни спить спокійним сном», – сказав Юрчук.

Вистава «Марія Стюарт» театру Франка зібрала ще ₴1 мільйон для війська - INFBusiness

Він повідомив, що на зібрані кошти з минулої благодійної вистави “Конотопська відьма”, яка відбулася 21 липня, було закуплено обладнання і матеріали, які вже готуються до відправки у 63 ОМБр. Це, зокрема, комплектуючі до FPV, РЕБу та засоби з облаштування позицій.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єра вистави «Марія Стюарт» за однойменним твором Фрідріха Шиллера відбулась 24 квітня 2024 року. Режисер постановки Іван Уривський. Костюми створені художницею Тетяною Овсійчук. В ролях – Тетяна Міхіна, Анжеліка Савченко, Віталій Ажнов, Павло Москаль, Іван Шаран, Акмал Гурезов, Дмитро Чернов, Михайло Дадалев.

Фото: театр Франка

ЗСУ Театр Франка Вистава

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *