У МКІП вручили мистецькі премії лауреатам 2023 року

У МКІП вручили мистецькі премії лауреатам 2023 року - INFBusiness

У МКІП вручили мистецькі премії лауреатам 2023 року Фото 22.12.2023 10:15 Укрінформ У Міністерстві культури та інформаційної політики вручили мистецькі премії лауреатам 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Мистецькі премії вручали голови Комітетів з присудження премій разом з т. в. о міністра культури та інформаційної політики Ростиславом Карандєєвим.

Він привітав митців-лауреатів премій 2023 року, які продовжують творити під час війни та подякував захисникам і захисницям, які дають людям можливість творити.

У МКІП вручили мистецькі премії лауреатам 2023 року - INFBusiness

“Все починається з дитинства. І всі, хто має талант та наполегливо працює, виконує місію творця, у результаті отримує визнання”, – наголосив Карандєєв.

Він також підкреслив, що глобалізація руйнує традиційні форми мистецького відтворення й контакту споживача культурного продукту з творцем. Тому варто звертати увагу на нові діджитальні форми для донесення мистецтва, аби розширити свою аудиторію.

У МКІП вручили мистецькі премії лауреатам 2023 року - INFBusiness

За його словами, цьогоріч кількість заявок на здобуття галузевих премій збільшилась до 170, що втричі більше, ніж надійшло у 2020 році.

За словами в. о. голови Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти Ольги Россошанської, раніше майже всі лауреати були з Києва.

У МКІП вручили мистецькі премії лауреатам 2023 року - INFBusiness

“Цього року маємо представників Харківщини, Івано-Франківщини, Київщини, Львівщини, Вінниччини, Луганщини. Сподіваємось, що з кожним роком географія конкурсантів буде розширюватись”, – наголосила вона.

Перелік переможців конкурсів — за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Рада присудила 50 премій молодим ученим за 2022 рік.

Фото: МКІП

Премія Мистецтво МКІП Карандєєв

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *