10 корисних продуктів для підшлункової залози

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Потрібно регулярно споживати певні продукти для підтримки здоров'я підшлункової залози і запобігання таких станів, як панкреатит і рак підшлункової залози.

Активна функція підшлункової залози життєво важлива для процесу травлення. Цей орган знаходиться у черевній порожнині позаду шлунка і виконує широкий спектр завдань, які полегшують травлення. По-перше, підшлункова залоза виробляє ферменти, які нейтралізують дію кислоти шлунка для запобігання пошкодження кишечника. Вона також допомагає у розщепленні їжі та її всмоктуванні в організм. Нарешті, підшлункова залоза відповідає за виробництво інсуліну, який відповідає за регулювання рівня цукру в крові, а також за зберігання енергії. Крім того, наявність добре функціонуючої підшлункової залози є надзвичайно важливим для травлення, зокрема, і фізичного стану організму. Потрібно регулярно споживати певні продукти для підтримки здоров'я підшлункової залози і запобігання таких станів, як панкреатит і рак підшлункової залози, інформує UkrMedia.

Брокколі

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Цей зелений овоч з хрестоцвітих – це суперпродукт, який відмінно підходить для здоров'я підшлункової залози. Вона, в основному, відома властивістю знижувати ризик розвитку раку підшлункової залози внаслідок великої кількості кверцетину, сильного флавонолу, який є дуже корисним. Флавоноли допомагають боротися з раком багатьма способами і, отже, повинні бути невід'ємною частиною дієти; вони зміцнюють механізм детоксикації організму, вимиваючи канцерогенні речовини з організму; вони також запобігають росту і поділу ракових клітин, і навіть підштовхують останні до самознищення. Ваш організм матиме значну користь від продуктів, багатих флавонолами.

Часник

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Часник має багато корисних для здоров'я і поживних якостей. Що стосується підшлункової залози, вважається, що споживання часнику запобігає раковим пухлинам, оскільки часник містить сірку, флавоноїди, аргінін, селен і олігосахариди, а всі ці речовини успішно борються з канцерогенами. Крім того, часник допомагає покращеннюі функції травлення підшлункової залози, забезпечуючи вивільнення контрольованого інсуліну. Часник дозволяє збільшити вироблення інсуліну і знизити рівень цукру в крові. Таким чином, споживання його допоможе зберегти підшлункову залозу в оптимальному стані. Оскільки вживання сирого часнику не всім підходить, його можна додавати в смузі або навіть потерти і додати до меду.

Шпинат

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Тим, хто хворіє на панкреатит, рекомендують додати до їх раціону шпинат, щоб полегшити зцілення. Шпинат містить вітамін B і залізо, обидві речовини необхідні для зменшення запалення підшлункової залози. Проте, шпинат не всі люблять, тому можна вживати іншу збагачену вітамінами листову зелень – капусту, листя буряка. Для тих, хто страждає хронічним панкреатитом, рекомендується з'їдати порцію листової зелені щодня. Ви можете додавати зелень до соусів, каррі, супів і так далі багатьма способами.

Червоний виноград

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Експерти також наполягають на споживанні червоного винограду, щоб підшлункова залоза залишалася здоровою. Червоний виноград містить ресвератрол, який є потужним антиоксидантом. Він допомагає контролювати запалення, пов'язане з панкреатитом, а також боротися з раковими клітинами підшлункової залози. Найкращим способом споживання червоного винограду є щонайменше одна порція, у сирому вигляді, щодня. Якісне вино з червоного винограду -теж рекомендований спосіб досягти тих же результатів. Однак краще споживати безпосередньо плоди, оскільки поживні речовини так краще засвоюються. А ще ви можете приготувати свіжовичавлений сок з червоного винограду.

Гриби

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Деякі сорти трав'яних грибів надзвичайно багаті на поживні речовини, мають багато цілющих якостей. Червоні гриби Рейші або трутовики містять клітковину, вітамін D2, селен і калій, які допомагають у полегшенні запалення підшлункової залози у пацієнтів з панкреатитом. Ці гриби також містять поживні речовини, які знищують ракові клітини. Китайська медицина робить широко використовує червоні гриби для лікування організму, оскільки вони є надпотужним антидотом і цілющий засобом.

Солодка картопля

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Ще одним овочем, широко рекомендованим людям із хворою підшлунковою залозою, є солодка картопля. Вона містять численні мікроелементи, які захищають від ракових клітин, таким чином зменшуючи ризик розвитку раку підшлункової залози. Крім того, солодка картопля допомагає поліпшити функцію підшлункової залози, випускаючи цукор в організм більш поступово. Споживання солодкої картоплі принаймні від 3 до 5 разів на тиждень може оптимізувати її нормальне функціонування. Солодка картопля є смачною, тому люди споживають її з задоволенням. Якщо ви не любите солодкої картоплі, у вас є інші варіанти – це жовті та оранжеві овочі, такі як кукурудза, кабачок і морква.

Ягоди

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Ягоди, такі як вишня, чорниця, ожина і малина, є чудовим джерелом антиоксидантів, які захищають підшлункову залозу від пошкодження клітин і окислювального стресу. Ці фрукти містять багато поживних речовин, є смачними, крім того, що мають низьку калорійність. Дослідження доводять, що щоденне споживання червоної малини може зменшити шанси на рак підшлункової залози. Це тому, що ягоди мають високий вміст еллагової кислоти, яка є визнаним інгібітором раку. Незалежно від того, чи споживаєте ви свіжі або приготовані ягоди, користь є незаперечною.

Лосось

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Лосось – фантастичне джерело омега-3-жирних кислот, які є профілактикою раку підшлункової залози. Як правило, в дієтах не вистачає цих кислот, тому користь лосося є великою. Лосось також містить астаксантин, який є відмінним антиоксидантом. Ця речовина є причиною того, що риба рожевого кольору. Ви повинні віддавати перевагу дикому лососю, оскільки штучно вирощений лосось містить багато шкідливих хімічних речовин.

Капуста

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Постійна присутність капусти в раціоні може захистити ослаблений організм від раку підшлункової залози. Цей овоч містить вітамін С, вітамін В6, а також фолієву кислоту, яка дуже важлива для організму. Коли капусту порізати, вона виробляє антиканцерогенні сполуки, що називаються глюкозинолатами, які зупиняють мутацію клітин і обмежують пошкодження клітин. Для отримання максимальної користі необхідно вживати сиру капусту. Температурна обробка може знищити присутні вітаміни.

Капуста Кале

10 корисних продуктів для підшлункової залози - INFBusiness

Кале відома своїми численними захисними властивостями, серед яких профілактика раку підшлункової залози. Цей суперпродукт містить безліч поживних речовин, серед яких вітамін С і бета-каротин; вони обидва допомагають запобігти хворобам організму. Кале містить в десять разів більше бета-каротину, порівняно з брокколі. Ви можете вживати кала сирою в салатах або додати її до овочів і перетворити суперпродукт в апетитну страву.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *