Час відмовитися від бутербродів на сніданок: чому популярна страва шкодить здоров’ю

Час відмовитися від бутербродів на сніданок: чому популярна страва шкодить здоров'ю - INFBusiness

Снідати бутербродами — звичка багатьох сучасних людей. Величезний плюс такого сніданку, швидкість його приготування, адже на відміну від каші або яєчні, сендвічі готувати набагато швидше, інформує Ukr.Media.

Але, на жаль, користі в такому сніданку небагато і незабаром організм дасть зрозуміти, що йому це не подобається. Лікарі розповіли про те, до яких наслідків призведе такий незбалансований раціон.

Чому снідати бутербродами шкідливо

По-перше, бутерброди не мають нічого спільного зі збалансованим раціоном, якого потребує кожна людина. У складі тільки вуглеводи (хліб) і трансжири (ковбаса, сир, майонез) — їх, як ми знаємо, навпаки, потрібно намагатися вживати якомога менше. Шматочок помідора або огірка, не виправить цю ситуацію і не зробить бутерброди корисною стравою, на жаль.

По-друге, такий сніданок дасть енергію і відчуття ситості на дуже короткий термін. Уже через пару годин ви відчуєте сонливість і знову захочете їсти.

По-третє, бутерброди досить калорійний продукт, найімовірніше вже в перший прийом їжі ви з'їсте половину добової норми калорій, а отже, до вечора вже вийдете за її межі.

Що станеться з організмом, якщо щодня снідати бутербродами

  • Збільшиться вага, з'являться жирові відкладення і целюліт — це все результат "роботи" швидких вуглеводів і висока калорійність фастфуду.
  • Підвищиться рівень холестерину, з'являться ризики виникнення серцево-судинних захворювань — через трансжири, що містяться в майонезі, ковбасі та сирі.
  • Знизиться рівень енергії, ви відчуватимете постійну сонливість протягом дня.
  • Підвищиться апетит, потяг до "шкідливої їжі" — найімовірніше, ви почнете більше перекушувати протягом дня. Це пов'язано з поганою мікрофлорою, якою заселений кишківник людини, що вживає бутерброди та подібні продукти на регулярній основі.
  • Тяжкість у животі, метеоризм, печія — ці симптоми супроводжуватимуть вас після сніданку бутербродами.
  • Збільшиться ризик виникнення гастриту — "суха" їжа не йде на користь нашому шлунку і з часом призводить до запалень.
  • Ви можете зіткнутися з алергією, адже в ковбасі та сирах міститься велика кількість консервантів, ароматизаторів і барвників. Будьте обережні.
  • Як часто можна їсти бутерброди

    У випадку з бутербродами, як і з будь-яким іншим не дуже корисним продуктом, важлива міра. Не варто вживати їх щодня, але, якщо раз на тиждень ви поснідаєте бутербродами, нічого страшного не трапиться. Особливо, якщо більша частина вашого раціону — збалансована їжа.

    Дотримуйтеся правила 80/20 — де 80% вашого раціону складатимуть корисні продукти, а 20% залишайте на смаколики та шкідливості, без яких не можете обійтися.

    Для приготування бутерброда використовуйте "корисний" хліб (бездріжджовий, житній або безглютеновий), обирайте сир і ковбасу з гарним складом або готуйте їх самі, ну і звісно не додавайте майонез. Спробуйте замінити ковбасу на печінковий паштет — користі в ньому набагато більше.

    Намагайтеся збалансувати сніданок: на тарілку до бутерброда додайте свіжого листя салату, овочів, яйце. У жодному разі не запивайте такий сніданок соком або газованою водою.

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *