Чим ще корисний твердий сир для здоров’я людини

Чим ще корисний твердий сир для здоров'я людини - INFBusiness

Сир — це поживна їжа, приготовлена в основному з коров'ячого молока, а також з молока овець, кіз, буйволів, північних оленів, верблюдів і яків, інформує Ukr.Media.

У світі існує близько 4000 різних сортів сиру, 1000 з яких виробляються тільки у Франції. Не дивно, що Франція споживає 25,9 кг сиру на душу населення на рік, випереджаючи Ісландію, Фінляндію та Німеччину (24,6 кг на людину на рік). Текстура і смак сиру залежать від походження молока (включаючи харчування тварини), пастеризації, вмісту молочного жиру, бактерій і цвілі, обробки і витримки.

Користь твердого сиру для здоров'я

  • Сир містить безліч поживних речовин, включаючи вітаміни, такі як: C, B-6, B-12, A, D, E і вітамін K. Інші вітаміни, такі як тіамін, рибофлавін, ніацин, також містяться в різних типах сиру.
  • Споживання сиру забезпечує організм людини життєво важливими мінералами, такими як кальцій, натрій, цинк, фосфор, калій і залізо.
  • Високоякісний білок, що міститься в сирі, пропонує організму необхідні будівельні блоки для створення сильних м'язів.

Чим ще корисний твердий сир

  • Сир — прекрасне джерело кальцію, який насправді надзвичайно важливий для міцності зубів. Крім того, в ньому дуже низький вміст лактози. А це означає, сир корисний для людей, які не переносять лактозу і тому не можуть пити молоко, але потребують кальцію.
  • Споживання твердих сортів сиру може захистити від серцевих захворювань, завдяки унікальному поєднанню в сирі кальцію, калію і магнію.
  • Сир складається з триптофану, незамінної амінокислоти, що допомагає виробляти серотонін, який має заспокійливий ефект. Тому не дивуйтеся, якщо шматочок сиру поліпшить ваш настрій і знизить рівень занепокоєння.
  • Деякі види сиру, такі як блакитний, швейцарський і чеддер, містять селен, антиоксидант, який відіграє важливу роль в імунній системі. Крім того, вітаміни групи В в сирі допомагають підтримувати функції організму і підвищують імунітет.
  • Сир містить кон'юговану лінолеву кислоту і сфінголіпіди, які допомагають запобігти раку. У ньому багато вітаміну B, який виробляється в процесі ферментації. Сир покращує кровотворення, зміцнює печінку і сприяє засвоєнню поживних речовин організмом.

Отже, щоб підтримати власне здоров'я, потрібно купити сир і обов'язково з'їдати хоча б один шматочок в день, щоб відчути бадьорість і гарний настрій навіть у звичайні будні.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *