Як перемогти потяг до солодкого раз і назавжди: про ці способи ви точно не знали

Як перемогти потяг до солодкого раз і назавжди: про ці способи ви точно не знали - INFBusiness

У невеликих кількостях цукор корисний для організму — він покращує роботу мозку та концентрацію, а також підвищує настрій. Але суть у тому, що деякі з нас перевищують допустиму кількість цукру на день, адже його дуже багато в шоколаді, випічці і навіть низькокалорійних солодощах. Тому доводиться стикатися із негативними наслідками споживання цукру, інформує Ukr.Media.

І головна з них — це залежність від продуктів з вмістом цукру, яка послаблює нашу психіку. Дослідження показали, що ефекту від солодкого вистачає ненадовго — а далі, коли шлунок розщепив глюкозу, у нас знову погіршується настрій і виникає апатія, тож ми тягнемося за новою шоколадкою. Таким чином, ми починаємо асоціювати цукор з гарним настроєм та енергією і вже не можемо уявити приймання їжі без нього. Серед інших «побічних ефектів» — карієс, хвороби серця, ожиріння та ризик розвитку діабету.

Однак залежність легко припинити — треба лише «обдурювати» мозок простими лайфхаками протягом кількох тижнів, і тоді ви забудете про своє кохання до солодощів. Наприклад, поєднуйте продукт, що містить цукор, з чимось корисним, наприклад, горіхами або ягодами. Так мозок зрозуміє, що він отримав їжу, але не встигне усвідомити, що не вся вона містить швидкі вуглеводи. Крім того, можна дозволяти собі лише трохи бажаного перекушування. Наприклад, мозок «просить» вас про плитку молочного шоколаду, і ви даєте йому цей шоколад — але тільки 20 грамів.

Наступний спосіб — це випити води. Так-так, все настільки просто — дослідження показують, що ми часто хочемо пити, а тягнемося до продукту, в якому є цукор. Так, потрібно випити склянку крижаної води та почекати 10 хвилин.

Ще один метод, який допоможе відвикнути від солодкого — це не перекушувати. Річ у тім, що продукти, які містять цукор, ми часто вживаємо між основними прийманнями їжі. У такому разі потрібно відмовитися від перекусів зовсім і споживати солодке тільки після того, як з'їли основну страву, багату на білок і клітковину. Секрет у тому, що так вам і не захочеться їсти цукор, адже ви вже отримали енергію.

Наступний лайфхак — це відволіктися. Солодке викликає приплив ендорфінів, тому треба зробити щось, що має схожий вплив на організм. Наприклад, прогулянка, пробіжка та заняття спортом — це теж джерело гормонів щастя, тільки триваліших і без шкоди для здоров'я.

І останній спосіб — це спати більше. Цукор — це джерело швидких вуглеводів, а ми тягнемося до них, коли відчуваємо нестачу енергії або недосипання. Дослідження показали, що ті, хто збільшує тривалість сну на годину щодня (до досягнення норми зрозуміло), починають їсти солодкого менше, ніж ті, хто засинають після опівночі і пізно (або надто рано) встають.

А щоб знати свою норму цукру на день, подаємо таблицю:

  • Дорослим рекомендується не більше 30 г цукру на день (7 кубиків цукру);
  • Дітям віком від 7 до 10 років — не більше 24 г цукру на день (6 кубиків цукру);
  • Дітям віком від 4 до 6 років — не більше 19 г цукру на день (5 кубиків цукру);
  • Дітям віком до 4 років не рекомендується споживати білий цукор взагалі.
  • Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *