Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки

Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки - INFBusiness

Багато хто думає, що термічна обробка вбиває корисні речовини. Але це не зовсім так. Наприклад, хоч яблука і є дуже корисними для здоров'я фруктами й у свіжому вигляді, саме в запеченому вони надають на здоров'я колосальний ефект, інформує Ukr.Media.

Так, під час запікання вміст вітаміну С зменшиться, а ось кількість пектину на 100 г кінцевого продукту стане навіть вищою, оскільки випарується частина води. Пектин — дуже цінна речовина. Доведено, що пектин здатний знижувати рівень холестерину в крові, тим самим сповільнюючи розвиток атеросклерозу та зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань.

За багатьох захворювань ШКТ, таких як гастрит, пацієнтам призначають яблука тільки в запеченому вигляді. Вони не спричиняють бродіння в кишечнику, тому присутні в рекомендаціях під час годування маленьких дітей, у харчуванні в післяопераційний період, для усунення дисбактеріозу, для зниження рівня холестерину.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *