Лікарі поділилися інформацією, яку кількість гарбуза можна вживати за день, щоб це не позначилося негативно на здоров'ї людини. За його словами, гарбуз є продуктом із низькою калорійністю, але має високий глікемічний індекс. Зовсім відмовлятися від вживання овоча не слід, але важливо його їсти в помірних кількостях, інформує Ukr.Media.
Так, дорослим за добу можна з'їдати приблизно 200-300 грамів гарбуза, дітям можна не більше 100 грамів. Дуже обережно вживати цей овоч потрібно тим, у кого діагностовано цукровий діабет, гастрит, низька кислотність шлунка. У зв'язку з тим, що гарбуз може стимулювати моторику шлунка, його не варто їсти під час загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, виразки та панкреатиту.
Варто пам'ятати, що гарбуз є відмінним джерелом таких корисних вітамінів, як цинк, фосфор, каротин, вітаміни групи В, а також С і Е. Крім того, цей овоч має сечогінні властивості, він прискорює обмін речовин, підвищує якість перетравлення їжі. Найкраще їсти гарбуз у вареному або запеченому вигляді, а не в сирому. Інакше може з'явитися здуття живота і неприємні відчуття. Тому термічна обробка обов'язкова.
Джерело: ukr.media