Нутриціологи розповіли, які страви не можна їсти на обід

Нутриціологи розповіли, які страви не можна їсти на обід - INFBusiness

Відомо, що проблема зайвої ваги насамперед пов'язана із питаннями харчування. Обід — один з основних прийомів їжі протягом дня: він повинен насичувати організм корисними речовинами, давати сили та енергію. Витрата калорій залежить від характеру роботи, наприклад, у спортсменів енерговитрати вищі, ніж в офісних співробітників. Це варто враховувати при складанні меню. Особливо важливо не упустити це людям, які бажають знизити масу тіла, інформує Ukr.Media.

Нутриціологи розповіли, від яких страв краще відмовитися за обідом в ім'я гарної постаті, щоб потім не довелося шкодувати про з'їдене.

Фастфуд

За словами експертів, харчові продукти мають забезпечувати нас енергією, а не забирати її. Їжа, насичена вуглеводами, незабаром після її вживання викликає почуття втоми, підвищеної стомлюваності, зниження працездатності. Після такого обіду з'являється млявість і хочеться спати. Фахівці до недоліків фастфуду віднесла ще й зміст у ньому трансжирів.

Нам невідомо, які саме олії використовувалися в процесі приготування такої їжі. Надмірне вживання трансжирів у результаті призводить до набору зайвої ваги, захворювань серця та судин.

Супи

Така новина може здивувати вас, але не всі супи однаково корисні. Звісно, суп — чудовий варіант обіду, особливо якщо він приготовлений на кістковому бульйоні, з додаванням якісних джерел білка. Овочі у складі супів забезпечують достатнє надходження клітковини та вітамінів в організм. А ось картоплі, за словами нутриціологів, у супі має бути небагато, цей коренеплід не має бути основним інгредієнтом. Але такі супи можна рідко знайти у місцях громадського харчування, які часто відвідують люди під час обідньої перерви. Нерідко це супи швидкого приготування: у них немає м'яса, але багато картоплі чи локшини. Такий склад робить страву джерелом вуглеводів, надлишок яких надалі призведе до зайвої ваги.

Комплексний обід

На перший погляд, це може здатися цілком непоганим варіантом для обіду. Такі набори, зазвичай, складаються з салату, супу, другої страви та напою. Іноді до них додається ще десерт.

Але фахівці попереджають, що небезпека комплексного обіду полягає в його обсязі, що зрештою призводить до переїдання. На додаток до цього шлунково-кишковий тракт не справляється з великими порціями їжі, що може спричинити складнощі з травленням їжі. Нутриціолог підкреслила, що варіант комплексного обіду — не найкращий вибір для офісного співробітника, він призведе до набору зайвих кілограмів і погано позначиться на фігурі.

Найкорисніший і найбезпечніший варіант — брати з собою обід на роботу. Так ви, напевно, будете впевнені в якості та свіжості продуктів.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *