Вчені пояснили, що станеться з нашим тілом, якщо їсти часник щодня

Вчені пояснили, що станеться з нашим тілом, якщо їсти часник щодня - INFBusiness

У часнику погана репутація через його гострий смак і запах, але ми хочемо розповісти вам про його переваги, інформує Ukr.Media.

Часник використовувався для лікування хвороб та недуг протягом тисячі років. Згідно з деякими джерелами, Гіппократ прописував часник при різних захворюваннях, а перші олімпійські спортсмени використовували його як перший препарат, який "підвищує працездатність". Часник також можна використовувати як заміну солі, якщо ви намагаєтеся скоротити її споживання, але все ж таки хочете їсти не прісну їжу.

Отже, як часник може допомогти нам сьогодні?

Дехто вважає, що вживання часнику може допомогти швидше вилікувати застуду, зменшити герпес, допомогти в лікуванні прищів, позбутися комарів і навіть покращити текстуру волосся. Однак жодна з цих переваг не була доведена науково.

Деякі дослідники, що вивчали часник, виявили обнадійливі асоціації між вживанням часнику в їжу та позитивними результатами. Ось можливі переваги доведені наукою.

Часник робить вас привабливішими

Так, вам не здалося. Часник може викликати неприємний запах з рота, але дослідження показали, що регулярне його вживання довгостроково впливає на привабливість запаху тіла.

Відповідно, учасники дослідження мали запах краще, коли вони регулярно вживали часник, порівняно з їхнім запахом, коли вони його не їли. Але будьте обережні: часник краще не вживати безпосередньо перед побаченням.

Допомагає схуднути

Часник — справжній активатор дієти. Фактично часник містить вітамін B6, який стимулює обмін речовин, а значить, і спалювання жиру. Для довідки: у 100 г часнику міститься 0,38 мг вітаміну B6 — це більше, ніж у більшості інших овочів.

Зміцнює імунну систему

Давно відомо, що часник позитивно впливає на імунну систему. Він містить важливі вітаміни, корисні олії та амінокислоти, важливі для організму. Часник також містить аліцин — речовина, відома своєю протизапальною дією. Тому рекомендується регулярне вживання часнику, особливо у холодні місяці року.

Захищає шкіру

Інгредієнти, що містяться в часнику, діють як природний захист від сонця та захищають шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів. Крім того, вживання часнику збільшує вироблення натурального колагену та еластину, які роблять шкіру більш пружною та гладкою.

Сприяє зниженню тиску

Якщо у вас високий кров'яний тиск, необхідно отримати консультацію лікаря. На додаток до призначеного лікування, ви можете уточнити у фахівця, чи можна поєднати лікування з природним способом знизити високий кров'яний тиск за допомогою часнику.

Річ у тім, що часник розширює кровоносні судини і тим самим знижує артеріальний тиск. Крім того, регулярне вживання часнику може допомогти знизити рівень холестерину, що, у свою чергу, знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Як вживати часник

Часник найкраще вживати у сирому вигляді. Деякі цінні інгредієнти втрачаються під час нагрівання. Якщо це здається вам занадто інтенсивним для початку, ви можете спочатку спробувати додавати його до страв.

Є порада, як їсти часник із користю для здоров'я, але без наслідків у вигляді неприємного запаху з рота. Зубчик часнику нарізають на часточки-пластинки і запивають їх водою не розжовуючи. У результаті часник вирушає за призначенням, а неприємний запах з рота або відсутній або набагато терпиміший.

Кому не варто їсти часник

Часник є поширеним тригером алергії. Симптоми варіюються від легкого чхання до небезпечної для життя алергічної реакції, відомої як анафілаксія.

Якщо ви підозрюєте, що у вас алергія на часник, вам слід звернутися до алерголога для встановлення правильного діагнозу та складання індивідуального плану лікування.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *