Вчені знайшли у кориці одну дуже корисну властивість

Вчені знайшли у кориці одну дуже корисну властивість - INFBusiness

Американські вчені з'ясували, що додавання кориці в дієту людей із предіабетом нормалізує рівень цукру в крові, інформує Ukr.Media.

«Наші тримісячні спостереження показують, що кориця стабілізувала рівень цукру в крові добровольців із предіабетом. Підсумки цих досліджень дають підстави провести триваліші та масштабніші спостереження за тим, чи знижує кориця ризик розвитку діабету другого типу», — заявив Джуліо Ромео (Giulio Romeo), ендокринолог із Центру вивчення діабету імені Джосліна в Бостоні (США).

За статистикою ВООЗ, приблизно 340 млн людей сьогодні страждають від діабету першого і другого типу. Ще більша кількість людей, приблизно кожен третій або четвертий житель розвинених країн світу, страждає від так званого метаболічного синдрому.

Однією з передумов до розвитку метаболічного синдрому є хронічні запальні процеси, що виникають у жировій тканині. Молекули, які вона виробляє, впливають на роботу печінки, сприяючи прискореному запасанню жирів і підвищенню глюкози крові. Зрештою це призводить до розвитку діабету та інших захворювань.

Ромео і його колеги припустили, що ці процеси можна придушити, використовуючи корицю — популярну харчову добавку, що має дуже сильні антиоксидантні властивості. Нещодавно вчені помітили, що люди, які постійно додають корицю в їжу, мають незвично низький рівень цукру крові, проте чітких доказів цього не було отримано до теперішнього часу.

Американські ендокринологи провели перше масштабне дослідження цих гіпотез, де брали участь 50 добровольців із предіабетом. Вчені розділили їх на дві групи, одна з яких щодня отримувала таблетки з 500 мг екстракту кориці, а інші — плацебо.

У наступні три місяці дослідники контролювали чутливість до інсуліну та рівень глюкози в крові. До того ж учені намагалися зрозуміти, чи викликає постійне вживання великих доз кориці потенційно небезпечні побічні ефекти.

Як виявилося, вживання кориці, дійсно, стабілізувало рівень цукру в крові добровольців, а також зробило їхній організм чутливішим до інсуліну, не породивши при цьому жодних серйозних побічних ефектів. Це, як вважають Ромео і його команда, відкриває дорогу для більш масштабних досліджень, у рамках яких перевірять, чи допоможе кориця уникнути розвитку діабету другого типу.

Інформація, представлена в цій статті, призначена виключно для ознайомлювальних цілей і не розглядається як заміна професійної медичної консультації, діагнозу або лікування.

Автор не рекомендує самостійно лікуватись або використовувати недоведені методи лікування. Нагадую, що звернення до лікаря та дотримання рекомендацій доказової медицини є єдиним вірним рішенням у боротьбі з різними захворюваннями.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *