Як збільшити кількість грудного молока, за рахунок продуктів харчування

Як збільшити кількість грудного молока, за рахунок продуктів харчування - INFBusiness

Якщо у мами бракує молока, не варто відмовлятися від грудного вигодовування дитини. Поліпшити його вироблення допоможуть продукти для лактації, інформує Ukr.Media.

Кожне грудне вигодовування стимулює вироблення окситоцину і пролактину – гормонів, які відповідають за збільшення лактації. Якщо молока недостатньо, мамі потрібно їсти більше лактогоних продуктів, які збільшують вироблення молока. Чим довше ви будете годувати дитину грудьми, тим більше молока виробиться у вашому організмі.

Вівсянка

Наукових доказів, які вказують, що вівсянка стимулює лактацію, немає. Але консультанти по грудному вигодовуванню радять годуючим мамам включити її в раціон. Овес багатий залізом, який впливає на вироблення молока.

Їжте вівсянку на сніданок і поновлюйте недолік мікроелементів.

Шпинат

Шпинат ще один продукт, що містить залізо. За результатами досліджень, анемія є однією з причин нестачі молока у годуючих жінок.

Їжте на обід суп з шпинату. Вживайте продукт помірно, оскільки у великих кількостях він може викликати у дитини діарею.

Фенхель

У насінні міститься ефірна олія фенхелю. Вона є фітоестрогеном. З насінням фенхеля можна пити чай або додавати його в салати.

Фенхель, потрапляючи з молоком матері в організм дитини, знижує кольки в животі і покращує травлення.

Морква

Морква належить до продуктів, що підвищує лактацію. Вона містить фітоестрогени, альфа – і бета-каротин – речовини, які потребує годуюча мама.

Тарілка морквяного супу або склянка морквяного соку забезпечують нормальну лактацію.

Ячмінь

Ячмінь є джерелом бета-глюкану. Це полісахарид, який підвищує рівень гормону вигодовування – пролактину.

Для поліпшення вироблення молока їжте ячмінний суп, кашу або готуйте хлібні коржі.

Спаржа

Спаржа багата вітаміном А і К, які беруть участь у стимулюванні гормону пролактину.

З спаржі можна приготувати напій для підвищення лактації. Для цього подрібніть її і зваріть в молоці. Як тільки процідите, відразу можете пити.

Абрикоси

Свіжі абрикоси і курага містять кальцій, калій, вітамін С і А. Вони потрібні організму мами і дитини.

Ще абрикоси багаті фітоестрогенами, що імітують гормон естроген в організмі. Також вони впливають на рівень пролактину і збільшують лактацію.

Яйця

Яйця багаті – білком, лютеїном, холіном, рибофлавіном, фолатом, вітаміном В12 і D. Вони корисні для мами і дитини.

Пара зварених яйця або омлет вгамовують голод і забезпечують вироблення молока.

Мигдаль

Мигдаль містить вітамін Е і є джерелом омега-3, які підвищують вироблення молока.

Його можна подрібнити і додати в якості приправи в салати, каші та напої.

Гарбузове насіння

Насіння гарбуза є джерелом білка, заліза, цинку і клітковини, які необхідні для годуючої мами.

Тридцять грам гарбузового насіння заповнять половину добової норми заліза.

Лосось

Лосось багатий незамінними жирними кислотами омега-3, вітаміном В12 і білком. Ще ця риба містить вітамін D.

Дві середні порції лосося на тиждень допоможуть поліпшити вироблення молока. Риба може містити ртуть, тому вживайте її помірно.

Нут

Це джерело рослинного білка і продукт для підвищення лактації. Страви з нього забезпечують організм клітковиною, кальцієм і вітамінами групи В.

Використовуйте 1-2 жменьки приготовленого нуту для салатів або з'їжте з нього пюре.

Коров'яче молоко

Коров'яче молоко містить кальцій, який підтримує лактацію.

Включіть в раціон не менше 1-2 склянок корисного молока в день.

Гарбуз

У гарбузі є все для здоров'я та вироблення молока. Овоч багатий залізом, калієм, магнієм, вітамінами С, Е, РР і В6.

З гарбуза можна приготувати кашу, вичавити сік або запекти в духовці.

Насіння кунжуту

Насіння кунжуту містять кальцій, який важливий для вироблення молока.

З ним можна пити молоко або додавати в салати і випічку.

Базилік

Листя базиліка – джерело провітаміну А, вітамінів С, РР і В2. Це продукт-антиоксидант, який важливий для лактації.

Додайте в чай кілька листочків базиліка або залийте їх окропом і залиште на ніч. Вранці випийте настій з базиліка.

Буряк

Буряк корисний овоч, який є джерелом клітковини і заліза, і вважається продуктом, який підвищує вироблення лактації.

Можна їсти в свіжому, вареному та печеному вигляді.

Тофу

Тофу цінний для годуючої жінки вмістом кальцію і білка.

Печеня із сочевиці з тофу і листовими овочами є корисною стравою для поліпшення лактації.

Бурий рис

Коричневий рис стимулює гормони, що відповідають за вироблення молока. Ще він є джерелом вітаміну Е і вітамінів групи В.

Його можна приготувати з овочами або шпинатом.

Апельсини

Апельсини – фрукти, які підвищують лактацію. Вони наситять організм годуючої матері вітаміном С.

Один стакан апельсинового соку містить вітамін С, залізо і калій.

Цільнозерновий хліб

Фолієва кислота, яка міститься в цільнозерновому хлібі, є важливою живильною речовиною в грудному молоці.

Пару шматочків такого хліба забезпечують потрібну дозу клітковини, заліза і фолієвої кислоти.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *