Кефір вважається найкориснішим продуктом харчування, але, як спеціально зазначають лікарі, вживати його слід правильно. За їхніми словами, сусідство кефіру з деякими продуктами цілком здатне зіпсувати самопочуття, інформує Ukr.Media.
Любителям кефіру потрібно пам'ятати, що несумісність продуктів спричиняє розлад травлення, який може датися взнаки в найневідповідніший момент. Цей кисломолочний напій не витримує поєднання з окремими овочами та фруктами.
Зокрема, експерти радять не вживати разом із кефіром екзотичні, здалеку привезені плоди. Організм засвоюватиме такий мікс їх гірше, ніж поєднання з дарами природи, що ростуть у рідному регіоні, зазначили фахівці.
З якими конкретно продуктами, на їхню думку, не поєднується кефір? До цього списку увійшли виноград, манго, огірки, гриби, квасоля. Водночас медики повідомили, що кефір можна безпечно поєднувати з такими продуктами як яблука, груші, смородина, малина, майже всі овочі.
Дієтологи, зі свого боку, рекомендують вживати кефір як такий, окремо від інших продуктів — у ньому і без додаткових компонентів вистачає поживних речовин. Тим, у кого від самого початку неміцне травлення, також варто уникати поєднань інших продуктів із кефіром.
Джерело: ukr.media